Isala: sterk vermoeden van coronavirus bij medewerker

Een medewerker van Isala wordt sterk verdacht van besmetting met het coronavirus. Vanmiddag (woensdag) komt definitief uitsluitsel, schrijft het ziekenhuis op de eigen website. Eerder werd het virus ook al vastgesteld bij een medewerker van Isala. Deze was tijdens de besmetting echter nooit in het ziekenhuis werkzaam geweest.

Volgens Isala werd gisteravond (dinsdag 10 maart) door het laboratorium van het ziekenhuis zelf vastgesteld dat een medewerker sterk verdacht wordt van besmetting met het nieuwe coronavirus (COVID-19). ‘Dit is uit de eerste test van ons laboratorium gebleken. Woensdagmiddag 11 maart wordt de uitslag van de tweede test, ter bevestiging, verwacht.’

Contactonderzoek
Naar aanleiding van de bevinding is door Isala onmiddellijk een contactonderzoek in het ziekenhuis uitgevoerd. Uit dit onderzoek is vastgesteld dat de medewerker contact heeft gehad met patiënten en collega’s. Deze patiënten zijn geïsoleerd en worden gemonitord op de ontwikkeling van koorts en luchtwegklachten. De collega’s waar de medewerker contact mee heeft gehad zijn thuis. Hen is gevraagd hun gezondheid in de gaten te houden.

Italië
Eerder was ook al het coronavirus bij een medewerker vastgesteld. Deze was echter niet in het ziekenhuis werkzaam geweest tijdens de besmetting.

Ziekenhuispersoneel
Het RIVM maakte gisteren (dinsdag) duidelijk dat bijna 4% van het ziekenhuispersoneel in Brabant besmet is met het coronavirus.

Lees hier meer bij Isala.

Back to top button