Isala te vol door corona, patiënten moeten worden verplaatst

Er is geen ruimte meer op de intensive care van Isala, waardoor er vandaag (zaterdag) patiënten moesten worden verplaatst naar andere ziekenhuizen in Nederland. Het ziekenhuis in Zwolle is vooralsnog het enige in Nederland waar de druk op de ic het maximum heeft bereikt. Dat meldt het Landelijk Netwerk Acute Zorg, het LNAZ.

‘De drukte in Zwolle betekent dat we patiënten verplaatst hebben naar Groningen, maar ook naar Rotterdam en Dordrecht’, vertelt Ernst Kuiper van het LNAZ. In de omgeving van Zwolle worden de afgelopen periode veel coronabestemmingen vastgesteld. In de gemeente Staphorst gaat het bijvoorbeeld om 1.918,9 positieve testen in de afgelopen zeven dagen per 100.000 inwoners. In Zwartewaterland ligt dit aantal op 595,1 en in Raalte op 312,9. Alleen in de gemeente Staphorst werden in de afgelopen week al tien ziekenhuisopnames gemeld.

Flink toenemen
Het RIVM liet zaterdagochtend al weten dat de druk op de IC’s in het land de komende maanden flink kan gaan toenemen. Uit modellen blijkt dat er deze winter maximaal tussen de 400 en 800 coronapatiënten op de IC terecht gaan komen. Daar komen 500 normale IC-patiënten bij, waarbij in het meest ongunstige geval tegelijkertijd dus 1.300 patiënten op de IC liggen.

Back to top button