Isala verpleegkundige: ‘Graag zou ik hun angst weg willen nemen’

Verpleegkundigen van Isala geven een inkijkje in hun werk en leven tijdens de coronacrisis in het ziekenhuis. ‘Ik wil graag dicht bij mijn patiënten staan, maar ik voel afstand’, zegt Anne Trompert, verpleegkundige op de afdeling waar Isala coronapatiënten verzorg op de website van het ziekenhuis.

‘Onze patiënten zijn heel erg ziek. Daar ben ik best van geschrokken. Op het ene moment zijn ze goed aanspreekbaar, op het andere moment is het helemaal mis. Het evenwicht is zo wankel! Patiënten zijn bang. Graag zou ik hun angst weg willen nemen, maar omdat wij zo weinig weten over het coronavirus kunnen wij dat niet altijd doen. Het voelt af en toe alsof je met je rug tegen de muur staat. Ook familie kan geen troost geven, want bezoek mag niet op deze afdeling komen. En als patiënten zich dan zo zwak en moe voelen, dat ze niet eens kunnen appen of mailen, is er geen contact. Ook voor de familie is dat erg zwaar. Wij proberen hen dan telefonisch op de hoogte te houden. En voor wie nog steeds denkt dat het alleen oudere patiënten overkomt of jonge mensen met een andere aandoening…dat is niet het geval. Ik zie het dagelijks en dat maakt de situatie zo angstig.’

Lees haar hele verhaal hier.

Back to top button