Isala verpleegkundigen: ‘Er is een wereld voor en na corona’

Hoe beleven onze zorgprofessionals deze zware tijd en hoe gaan ze om met de grillige realiteit? Verpleegkundigen Anja Pestman en Mijke Kuik vertellen hoe het er aan toe gaat op de Spoedeisende hulp.

‘Er is een wereld voor en een wereld na corona.’ Een treffende omschrijving van verpleegkundige en coördinator Mijke Kuik, die normaal gesproken op de Eerste Hartlonghulp werkt maar sinds kort aan het team van de Spoedeisende hulp is toegevoegd. De Eerste Hartlonghulp is samengesmolten met de Spoedeisende hulp en fungeert nu als cohort-afdeling. ‘Dit is de eerste week dat we zo werken’, vertelt Mijke. ‘Dat was wennen, vooral omdat er elke dag wel weer wat verandert aan maatregelen. Dat kan natuurlijk niet anders, want elke dag zijn er weer nieuwe inzichten, maar dat vraagt wel heel veel van je.’

Het is een hele spannende tijd, erkennen beide verpleegkundigen. ‘We zijn ons momenteel aan het voorbereiden op een donkerder scenario’, vertelt Anja. ‘Dat kunnen we doen omdat we “gelukkig” een voorbeeld hebben aan hoe het in Brabant is gegaan. Daardoor hebben we net een paar dagen meer tijd dan zij hadden, om te anticiperen op wat komen gaat.

Lees hier hun hele verhaal.

Back to top button