Italië waarschuwt de wereld: ‘Sluit alles hermetisch af’

Italië waarschuwt de rest van de wereld voor het te laat ingrijpen bij het coronavirus. Buitenlandse filmploegen van Sky News en NBC tonen schokkende beelden van de situaties in de ziekenhuizen. Maar de doktoren willen juist dat wij – de rest van de wereld – ze zien.

‘Stel jullie regering de vraag of ze wel genoeg onderneemt tegen het coronavirus. Wij wisten niet wat op ons afkwam. Dat excuus kunnen jullie niet meer gebruiken’, klinkt het. Ook na een weekend waarin Nederland zich nog steeds niet houdt aan de maatregelen om vooral thuis te blijven en buiten anderhalve meter afstand te bewaren. Bouwmarkten zijn druk, parken stromen vol, en Natuurmomenten moest bezoekers gisteren zelfs oproepen niet massaal de buitenlucht in te trekken.

Dokter Lorenzo Grazioli doet een oproep naar andere landen. ‘Volg het voorbeeld van China en Italië en sluit alles hermetisch af. Enkel zo kan het virus afgeremd worden. Het woord ‘verslaan’ durf ik nog niet in de mond nemen. Als specialist op de intensivecare-afdeling ben ik wel wat gewend, maar ik heb nog nooit zoveel stress gekend als nu. We doen met honderd anesthesisten ons uiterste best, maar blijkbaar is het nog niet genoeg.’

Back to top button