vrijdag , 27 januari 2023

Jesse Klaver naar Hedon voor Meetup over Lelystad Airport

GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver komt dinsdag 6 februari naar Hedon in Zwolle voor een van zijn Meetup’s. Dit keer zal het gaan over de laagvliegroute naar Lelystad Airport. Die route gaat dwars over Berkum, Aa-landen, Stadshagen en Westenholte.

De deuren gaan om 19.00 uur open, de ProtestMeetup begint om 20.00 uur. Iedereen is welkom, een lidmaatschap van GroenLinks is niet noodzakelijk. Aanmelden kan hier.

Volgens de plannen voor Lelystad Airport zullen vliegtuigen op 900 meter over Zwolle komen. Dat geeft veel geluidsoverlast, werd ook bekend tijdens een verhitte informatieavond in de Nieuwe Buitensociëteit.

Geen steun vanuit Zwolle
Actiegroep HoogOverijssel strijdt al meer dan een jaar tegen de laagvliegroutes en zal dinsdag 6 februari ook aanwezig zijn. Een meerderheid van de politiek in Zwolle weigerde de actiegroep te steunen, zoals andere gemeentes wel doen. Alleen GroenLinks, SP en Swollwacht waren voor steun.

Andere route
In een eerder stadium wilde de Zwolse wethouder Michiel van Willigen (ChristenUnie) HoogOverijssel ook niet steunen toen zij grote vraagtekens plaatsten over de Milieu Effect Rapportage (MER) die onvolledig zou zijn. ‘Wij kiezen als het over de MER gaat een andere route dan HoogOverijssel’, zei hij toen. Niet veel later kreeg HoogOverijssel echter gelijk over de onvolkomenheden van de MER.