woensdag , 7 december 2022
Jesse Klaver

Jesse Klaver presenteert boek bij Waanders

GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver heeft vandaag (zondag) zijn boek De mythe van het Economisme bij Waanders in de Broeren gepresenteerd.

Klaver (29) vertelde een volle zaal over zijn beweegredenen om de politiek in te stappen. Hij wil met zijn boek ‘verandering in Nederland’ teweeg brengen en reist daardoor wekelijks door het land om het publiek te vertellen hoe het – in zijn ogen – beter moet.

Klaver verhaalde bij Waanders ook over andere politieke thema’s, zoals de vluchtelingenstroom. ‘Als ik in de gaten zou krijgen dat mijn zoontje van 2 jaar geen eten en geen goed onderwijs in Nederland krijgt, dan zijn wij ook weg.’ Het sluiten van grenzen heeft volgens hem geen enkele zin. ‘Want ze komen toch wel, desnoods via de Noordpool.’

Linkse samenwerking
Klaver beantwoordde verschillende vragen uit het publiek. Een daarvan was over een linkse samenwerking om daarmee een blok te vormen tegen onder andere de PVV. De vraagsteller was een PvdA-kiezer. ‘Het is altijd opvallend dat er over linkse samenwerking wordt gesproken op het moment dat het niet goed gaat met de PvdA in de peilingen’, aldus Klaver.