donderdag , 22 februari 2024

Johran Willegers (29) nieuwe fractievoorzitter VVD in Zwolle

De fractie van de Zwolse VVD heeft Johran Willegers gekozen als nieuwe fractievoorzitter. Hij volgt Thom van Campen op die de fractie zal verlaten na zijn beëdiging tot lid van de Tweede Kamer op 31 maart.

Van Campen was sinds 2011 raadslid en sinds 2016 fractievoorzitter. Gezien de uitkomst van de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart waar de VVD 34 zetels haalde, zal Van Campen op 31 maart geïnstalleerd worden als Kamerlid. Vooruitlopend op die benoeming neemt Johran Willegers het fractievoorzitterschap over.

‘Het is een eer dat de VVD-fractie mij het vertrouwen geeft om als voorzitter met een sterke club door te gaan’, zegt Willegers. Van Campen: ‘Met Johran Willegers krijgt de Zwolse VVD een fractievoorzitter die zich de afgelopen jaren op belangrijke thema’s zoals zorg, bereikbaarheid en gemeentefinanciën heeft bewezen, maar die zich ook als vicefractievoorzitter verantwoordelijk toonde voor het reilen en zeilen in fractie en coalitie. Ik ben er trots op dat de fractie hem tot onze liberale voorman heeft gekozen.’

Sharareh Azimi Nober
Johran Willegers (29) woont in de Zwolse binnenstad en is sinds 2014 raadslid. Nadat Van Campen officieel afscheid heeft genomen tijdens de raadsvergadering van 19 april, zal de vrijgekomen zetel worden ingevuld door Sharareh Azimi Nober. Azimi Nober werkte voorheen als manager in de kinderopvang. Ook was zij horeca-ondernemer en deed ze eerder ervaring op als steunfractielid. Met het overgedragen fractievoorzitterschap is ook het vicefractievoorzitterschap vrijgekomen. Dit zal ingevuld gaan worden door raadslid Jeroen Doornbos.