Jongemannen razen in GTI met 180 km/u over drukke A28

De politie heeft vandaag (maandag) een 20-jarige Rotterdammer aangehouden die met snelheden van 180 km/u over een drukke A28 tussen Staphorst en Zwolle raasde. Op het traject is 100 km/u toegestaan.

Het was druk op de weg, maar als er even ruimte was, werd er flink gas gegeven met de GTI, zegt de politie op haar social mediakanalen. ‘Omdat de bestuurder, die samen met een aantal jongemannen in de auto zat, de onopvallende (politie)motor toch niet helemaal vertrouwde, werden er een paar vreemde manoeuvres gemaakt. Het leek o.a. of de bestuurder het terrein van de Shell op reed, maar ging plotseling via het puntstuk toch weer de hoofdrijbaan op.’

Rijbewijs
De 20-jarige Rotterdammer werd staande gehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. ‘Hij kwam vaker voor ter zake verkeersgedrag en was een jaar geleden zelfs gewaarschuwd dat hij nog eens naar het CBR gestuurd zou worden voor een cursus als hij zo door zou gaan met zijn onveilige rijgedrag’, aldus de politie.

Openbaar Ministerie
Deze waarschuwing is nu omgezet naar een daadwerkelijke mededeling naar het CBR. Of het bij een cursus blijft is onbekend. Dit is namelijk zijn tweede strafpunt dus grote kans dat het rijbewijs geschorst gaat worden. Eerst zal het OM met deze casus aan de gang gaan.

Back to top button