JSF vliegt rond 14.35 uur langs Zwolle

De F-35 (JSF) maakt dinsdagmiddag een rondvlucht langs typisch Nederlandse bezienswaardigheden en de belangrijkste luchtmachtlocaties. Rond 14.35 uur wordt het toestel bij Zwolle verwacht.

De route is anders dan die het gevechtsvliegtuig vorige week zou vliegen. De vlucht ging afgelopen donderdag niet door wegens laaghangende bewolking. Het is het eerste moment dat het grote publiek kan kennismaken met het nieuwe gevechtsvliegtuig. Het toestel komt over op een hoogte van zo’n 1.200 voet (400 meter). Bij de luchtmachtbases is dit lager. Ook de vliegsnelheid is relatief laag.

Het jachtvliegtuig doet onder meer de Deltawerken, de molens van Kinderdijk en het centrum van Amsterdam aan. Boven al die markante plekken wordt het gevechtstoestel gefotografeerd vanuit een meevliegende F-16. De 2 F-35’s blijven nog een kleine 2 weken in Nederland voordat ze terugvliegen naar Amerika. De toestellen zijn daar gestationeerd voor trainings- en testdoeleinden. In Nederland zijn de gevechtsvliegtuigen nog van dichtbij te zien op de Luchtmachtdagen op Vliegbasis Leeuwarden, 10 en 11 juni.

rondvlucht_jsf

Back to top button