Storm Zwolle
Foto: Pascal Pellikaan

Kans op wind, stevige buien, onweer en natte sneeuw

Wie dacht dat met Ciara het weerbeeld zal veranderen heeft het mis. De Zwolse weermannen van Art of Thunders voorspellen een onstuimige avond met de kans op stevige buien, onweer en zelfs natte sneeuw.

In de avond trekt koude lucht voorbij, waardoor er zelfs winterse neerslag kan vallen. ‘We zijn inmiddels in de polaire lucht terecht gekomen met temperaturen op hoogte (5,5 km hoog) rond de -35 graden. In de avond trekt een trog over ons land heen met daarop enkele stevige buien. De lucht is relatief koud genoeg om bij intensieve buien wat winterse neerslag op te leveren’, aldus Art of Thunders.

Winterse neerslag
In de loop van de namiddag en in de avond krijgen we opnieuw te maken met een toenemende buienactiviteit. In het noorden komt het kwik op 900 meter iets boven het vriespunt te liggen waardoor daar lokaal wat winterse neerslag mogelijk is (natte sneeuw en hagel).

Code geel
Ook onweer is mogelijk, hoewel de bliksemactiviteit miniem zal zijn. Het KNMI heeft voor de provincie Overijssel een code geel afgegeven van 18.00 uur maandagavond tot 3.00 uur dinsdagnacht.