donderdag , 28 september 2023

Kat bijna verdronken tijdens intocht Sinterklaas

sinterklaas2
Foto: Anne Kroes

Zaterdagmiddag kreeg de centraliste op de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding van een bewoner aan de Friesewal dat hij een kat uit de gracht had gered.

De kat was volgens de melder er slecht aan toe. De centraliste heeft een ambulance-chauffeur op pad gestuurd om de kat op te halen. Om bij de Friesewal (centrum) te komen was het nog een hele klus. Tijdens de sinterklaasoptocht is meer dan de helft van het centrum van Zwolle afgesloten voor het verkeer. Ook de Dierenambulance moest omrijden wat veel tijd kostte.

Kachel
Eenmaal aangekomen op de Friesewal trof de ambulance-chauffeur een versufte en magere kat aan. De melder had de kat in een aantal handdoeken gewikkeld en bij de kachel gelegd in zijn woning. De ambulance-chauffeur heeft de kat overgenomen en warm in de Dierenambulance gelegd.

Infuus
De kat is voor controle overgebracht naar de dienstdoende dierenkliniek in Zwolle. Het ging om een oude kat waarvan het linkeroog miste. Ze is nagekeken door de dierenarts en vervolgens warm weggelegd in de opname met infuus.