Kat zit vast in standbeeld, hand van man zit klem, kat bijt redder, springt in water en wordt weer gered

Een opmerkelijke melding bij de Dierenambulance. Daar kregen ze te horen dat er een kat vast zat in een koperen standbeeld bij het hotel de Koperen Hoogte in Zwolle. Vervolgens ontspon zich een heel avontuur.

De melder wist te vertellen dat de kat verstrikt zat met visdraad en vishaken. De vrijwilliger is ter plaatse gegaan om de kat te bevrijden uit het standbeeld en van het vismateriaal. Helaas bleek de klus niet gemakkelijk te zijn. Met verschillende pogingen om de kat uit het beeld te krijgen is ook een tweede Dierenambulance op pad gestuurd om te helpen.

Hand vast
Een van de vrijwilligers kon met zijn hand in het koperen beeld bij de kat komen. Alleen kon hij niet zijn hand terug krijgen, terwijl hij de kat vast had. Ook met behulp van een kattenklem en een stok mocht het niet baten.

Uiteindelijk had de kat er geen zin meer in en beet de vrijwilliger in zijn handschoen, klom via zijn arm uit het beeld en strompelde richting het water. Omstanders en de vrijwilligers volgden de kat die via een vlonder het water in viel. Een van de omstanders kon gelukkig de kat bij zijn nekvel pakken en overhandigen aan een van de vrijwilligers.

Dierenasiel
De kat is meegenomen naar de dienstdoende dierenkliniek om het vismateriaal te laten verwijderen en op te warmen. De volgende dag is de kat na behandeling overgebracht naar het Dierenasiel.

Back to top button