Katten vergiftigd in Zwolle met stuk kaas

De Dierenambulance in Zwolle heeft zaterdag twee katten naar een spoedarts moeten brengen na meldingen van omwonenden. De dierenarts concludeerde dat de katten zijn vergiftigd.

De Dierenambulance kreeg zaterdagochtend diverse meldingen binnen over een kat die stuipend op een grasveld lag aan de Jupiterstraat in Zwolle. Kort daarna kwam er ook een melding van een kat aan de Radewijnstraat die alleen maar bleef liggen.

Stuipen
Ter plaatse trof de vrijwilliger van de Dierenambulance de kat van de eerste melding aan die alleen lag en niet meer goed op zijn pootjes kon staan. Het arme diertje was hevig aan het stuipen.
De tweede kat werd aangetroffen aan Radewijnstraat. De kat had problemen met zijn evenwicht. Wat de vrijwilliger direct opviel was dat de kat zich hetzelfde gedroeg als de kat die zij net daarvoor had opgehaald aan de Jupiterstraat.

Gif
De katten zijn snel overgebracht naar de spoedarts in Zwolle-Zuid. Daar bleek dat de katten zijn vergiftigd met een stukje kaas met gif. Om wat voor soort gif het gaat is op dit moment onbekend. In de middag kreeg de Dierenambulance weer een melding van een vergiftigde kat. Deze kat is door de eigenaar zelf naar de dierenarts gebracht voor behandeling.

Let goed op!
Het is onbekend wie de katten heeft proberen te vergiftigen. Let u daarom goed op! Een van de symptomen van vergiftiging is dat katten evenwichtsproblemen hebben. Ze kunnen niet meer normaal lopen of rechtop blijven zitten. En hebben spiertrillingen, legt de Dierenambulance uit op haar website.

Back to top button