Keiharde kritiek op Zwolse ChristenUnie

De Zwolse fractie van de ChristenUnie heeft onder uit de zak gekregen van een stroming binnen haar eigen achterban. De hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad schrijft in een commentaar dat de fractie nooit akkoord had mogen gaan met verruiming van de winkeltijden op zondag in Zwolle. ‘Er wordt een grens overschreden.’

‘Iedereen weet dat CU en SGP tot nu toe schouder aan schouder hebben gestaan als het gaat om handhaving van de zondagsrust. Steeds weer verheffen zij hun stem als getornd wordt aan de regels. Op landelijk niveau is dat nog zo. Maar plaatselijk lijken er nu haarscheuren te komen in dit front’, schrijft de hoofdredactie.

De redactie van het RD zegt verbijsterd te zijn. ‘Heeft de CU in Zwolle zich wel gerealiseerd dat ze voorstanders van afschaffen van elke regel voor de zondagsrust hiermee een geweldige troef in handen heeft gespeeld? Zij zullen nu zeggen: „De zondag is voor jullie dus niet onaantastbaar.” Een verbijsterende en tactisch gezien zeer onverstandige stap. Kijk hier voor het complete redactionele commentaar.

Eerder deze week werd duidelijk dat de fractie van de Zwolse ChristenUnie akkoord zal gaan met een verruiming van winkeltijden op zondag. Zo zullen alle supermarkten die dag van 13.00 uur tot 17.00 uur open mogen én worden de koopzondagen voor andere winkels verruimd van 12 naar 15 in het jaar.

Back to top button