Kermis in Zwolle al snel te druk, velen moeten wachten

De kermis in Zwolle is maandag in Park de Wezenlanden geopend in aangepaste vorm. Wegens de coronamaatregelen kunnen er slechts een beperkt aantal bezoekers op het terrein. Dat maximum was maandagavond snel bereikt, velen moesten wachten om binnen te komen. De Zwolse stadschroniqueur wurmde zich wel naar binnen en maakte onderstaande fotoreportage.

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

De Zwolse zomerkermis is dagelijks van 13.00 uur tot 23.00 uur geopend en duurt maximaal acht dagen (één weekend in plaats van normaal twee weekenden). Het kermisterrein wordt omheind, zodat het kermisteam het terrein kan afsluiten wanneer het te druk wordt.

Jongeren en volwassenen
Het is een kermis die anders zal zijn dan andere jaren. Hoeveel mensen er precies het terrein op kunnen is moeilijk te zeggen. Dit is maatwerk en afhankelijk van het aantal jongeren tot en met achttien jaar dat er is, want zij hoeven geen afstand tot elkaar te houden. Op momenten dat er meer jongeren zijn kunnen er meer mensen op het terrein worden toegelaten dan bij volwassenen. Bij binnenkomst krijgen jongeren onder de 18 jaar een bandje om.

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

Net als in veel andere steden was ook in Zwolle de grote vraag of de Zomerkermis wel of niet door kon gaan. Er is nauw overleg geweest tussen de gemeente en de kermisexploitanten. ‘Het is een evenement waar veel mensen, zeker in deze coronatijd, behoefte aan hebben’, zegt de gemeente. ‘Daarom hebben we samen met de kermisexploitanten gekeken welke locatie in Zwolle geschikt is voor de kermis. Gezien de coronamaatregelen is de binnenstad dit jaar ongeschikt gebleken als locatie. De terrassen zijn immers flink uitgebreid en er is extra ruimte gemaakt voor looproutes voor het winkelend publiek. Uiteindelijk blijkt Park de Wezenlanden een geschikt alternatief.’

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Back to top button