Kerstmarkt in Wijthmen met veel lekkers en leuks

Een super gevarieerde kerstmarkt met een knipoog. Zo zou het thema van Foute Kerst op zaterdag 10 december as. in en rond het Kulturhus in Wijthmen (van 14.30 tot laat in de avond) kunnen worden omschreven. Met heel veel lekkers en leuks.

Het programma voor 10 december in Wijthmen mag gerust zeer gevarieerd worden genoemd. Het eerste programmapunt, dat in het oog springt bij de diverse kramen, is de smultent van Henk en Riet Rientjes. Jaarlijks maken zij volgens traditie en voor eigen gebruik Balkenbrij op ambachtelijke wijze. Ditmaal doen ze dat voor Foute Kerst. Een zwaar werk (draaien, draaien, draaien), waarvoor diverse vrijwilligers worden ingezet.

Ook voor de fijnproevers: de overheerlijke, zelfgemaakte snert van Oma Krul en de warme oliebollen van Ine van der Kolk en haar assistenten.

Jeugd
Naar verwachting zullen ca. 15 kramen worden ingericht. Ook aan de jeugd is gedacht. De organisatie heeft dit deel van het programma overgelaten aan Sportfeest, het jonge bedrijfje van de ondernemende dorpsgenoot Jim Brinkhof. De jeugd kan zich (tussen 15.00 en 19.00 uur) uitleven met het razend populaire bubble footbal, slackline, het McDonalds-spel, spijkerbroek hangen en boogschieten. Dit alles in de buitenlucht.

Avondprogramma
Het avondprogramma biedt veel vertier met een spetterende feestavond. Sjaan, het succesvolle typetje van het kerstgala van vorig jaar, komt ditmaal met een vriendin naar Wijthmen met een act als meisjes van plezier. Ook oude bekende DJ Marcel Reimink komt weer naar Wijthmen. Uit de eigen Wijthmense amusementsfabriek komen de hilarische Foute Zumba Act o.l.v. Bianca Ruiterkamp en het ervaren Sagezo-koppel Bep Spijker en Bennie van Ekeren. Wereldberoemd als zij zijn in Wijthmen en omgeving trakteren zij op een stukje humoritsch amateurtoneel van de bovenste plank.

Kortom, er is voor elk wat wils bij Foute Kerst. Kijk HIER voor meer informatie.

Back to top button