Kerstpakkettenactie zoekt vrijwilligers in Zwolle

De Kerstpakkettenactie Zwolle is weer begonnen. En ook dit jaar worden er weer enthousiaste wapperende handen gezocht. Wilt u samen met anderen zinvol bezig zijn? En met elkaar bouwen aan een Zwols project van betekenis? Klus dan mee aan deze gezellige actie. Geef 2 uur van uw tijd weg om elkaar in Zwolle te helpen.

Dit vrijwilligersproject wil tijdens de kerstperiode liefde uitdelen in de vorm van 1750 kerstpakketten. Deze zijn voor sociale minima zoals onder anderen de Voedselbank en de daklozenopvang. Wist u dat er vorig jaar 700 Zwolse vrijwilligers hebben meegedaan? Er zijn toen 35.340 producten ingezameld en er is voor bijna 10.000 euro aan giften gegeven.

Klus gezellig mee
Waar zijn uw wapperende handen inzetbaar? Op vrijdag 16 en 17 december worden de hele dag boodschappen ingezameld. Dit gebeurt bij alle Jumbo supermarkten in Zwolle, en de Albert Heijn-winkels in Zuid.

Supermarkt
De organisatie zoekt vrijwilligers die het winkelend publiek bij de supermarkt om producten willen vragen. Of u kunt de ingezamelde artikelen met uw eigen auto vervoeren naar de opslagplaats. Een klus duurt maximaal 2 uur. Het is leuk om dit met elkaar te doen als gezin, vrienden, buren, sportmaatjes of als ondernemers samen.

Op www.kerstzwolle.nl staat een online inschrijfformulier. Hier kunt u zichzelf – of als groep – digitaal inschrijven voor een klus naar eigen keus.

De kracht van samenwerken
Eén van de organisatoren van de actie, Jan de Beer, vertelt: ‘De kracht van de actie is dat wij allemaal vrijwilligers zijn. Niemand ontvangt vrijwilligersvergoeding want elke cent wordt besteed aan het goede doel. Alle organisatoren hebben een drukke baan en we steken onze vrije tijd vrijwillig in dit project. Alleen doordat we zo effectief samenwerken als organisatie én als Zwollenaren onderling, kunnen we de actie op deze manier succesvol vormgeven. Ook werken we actief samen met bestaande hulporganisaties en de gemeente Zwolle.’

Back to top button