Kinderen basisschool bekogelen agenten

De kinderen van basisschool De Morgenster in Westenholte hebben vandaag de politie op bezoek gehad. Niet voor serieuze zaken, maar om een aantal uur les op te vangen na de brand van twee weken geleden.

De school had een verzoek bij de politie neergelegd of zij een les wilden verzorgen om ontstane gaten in het lesrooster op te vullen. Hier wilde de politie graag medewerking aan verlenen. Een deel van de bovenbouw krijgt een les van een rechercheur. De onderbouw heeft een interactieve les gehad over openbare orde en veiligheid.

Na uitleg over het werk van de mobiele eenheid, stonden 70 kleuters te trappelen om echte ME’ers te bekogelen met duploblokken, legaal een trap uit te delen tegen een beenbeschermer en als sluitstuk eindigde de les met een nieuw opgeleide groep ME’ertjes. Voertuigen mochten niet ontbreken en de groepen hebben ervaren wat het is om in een ME bus of op een politie motor te zitten. ‘Het waren 2 fantastische uurtjes’, schrijft de politie op hun Facebook-pagina.

Op 7 februari brandde een deel van de school af, waaronder ook veel lesmateriaal. Inmiddels zijn drie jongens van 14 en 15 jaar aangehouden op verdenking van brandstichting

Back to top button