woensdag , 21 februari 2024

Kinderen mogen in Zwolle geen ballonnen oplaten

De ballonnenwedstrijd in Stadshagen is afgelast. De winkeliersvereniging is gezwicht voor protesten her en der over de schade aan het milieu die het zou opleveren.

Tijdens de viering van het 10-jarig jubileum van het winkelcentrum in Stadshagen zouden kinderen kunnen deelnemen aan een ballonnenwedstrijd. Op social media ontstond enige reuring toen dat bekend werd. Het zou schadelijk zijn voor het milieu. Een thema dat eerder ook al werd behandeld in de gemeenteraad. Onder aanvoering van GroenLinks ging de gemeente akkoord dat er tijdens feestelijkheden van de gemeente geen ballonnen meer zouden worden opgelaten. Ze hadden liever een plant, ter versiering van feestelijkheden.

Door de knieën gegaan
Nu is ook de winkeliersvereniging Stadshagen door de knieën gegaan voor protesten her en der in de stad. ‘Dit is uiteraard niet iets waaraan wij als winkelcentrum een negatieve bijdrage willen leveren. Daarom hebben we besloten op zoek te gaan naar alternatieven’, aldus een reactie van het winkelcentrum tegen stadshagennieuws.nl.

Wat de kinderen nu mogen gaan doen, is nog niet duidelijk.