Kinderkoppen verdwijnen bij Pletterstraat

Op maandag 9 mei begint de gemeente met de werkzaamheden aan de Pletterstraat. De natuurstenen in het midden van de Pletterstraat worden vervangen door gebakken klinkers.

Naar verwachting duren de activiteiten tot en met vrijdag 3 juni. Het bestratingswerk veroorzaakt tijdelijke hinder voor fietsers. Gedurende de werkzaamheden in een periode van circa vier weken blijven de woningen en de bewaakte fietsenstalling aan de Pletterstraat bereikbaar. Fietsers worden verzocht bij het werkvak van de fiets af te stappen en lopend het werkvak te passeren.

Kinderkoppen
Tijdens de werkzaamheden worden de natuurstenen kasseien (kinderkoppen) in het midden van de weg vervangen door gebakken klinkers. De gebakken klinkers hebben niet het ‘hobbeleffect’. Op een aantal plekken voor de gevel van woningen komen strookjes kasseien om te voorkomen dat er vlak voor de deur langs gefietst wordt. De vrijgekomen kasseien worden tevens aangebracht op het gehele kruisingsvlak Pletterstraat met voetpad Klokkensteeg/ Pelserbrug, om het overgangsgebied aan het kruisend verkeer te benadrukken.

Back to top button