Auto gezien rond tijdstip van moord op Henk Wolters

De politie is op zoek naar de bestuurder van een kleine donkere auto die is gezien rond het tijdstip van de moord op Zwollenaar Henk Wolters op oudjaarsdag.

Wellicht heeft de bestuurder tips over personen die in de buurt zijn geweest rond de moord, zegt politiewoordvoerder Anne Coenen tijdens het opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV Oost. ‘Daarnaast kunnen mensen iemand hebben zien wegrennen. Als het om meerdere daders gaat, dan kan het ook zijn dat iemand is opgepikt door een auto of scooter. Dat willen wij graag weten.’

29 tips
In totaal zijn er 29 tips binnengekomen over de moord. Rond het tijdstip van de aanslag op de 52-jarige Henk Wolters in Zwolle is in de omgeving van de Buitengasthuisstraat een kleine donkere auto gezien. Dat was op de mistige oudejaarsavond rond 20.15 uur.

Eén of meerdere personen
Henk Wolters werd aan de Buitengasthuisstraat neergeschoten. Om 22.40 uur komt bij de meldkamer het bericht binnen dat er een gewonde man ligt. Als de hulpdiensten bij de man komen blijkt hij al te zijn overleden. Wie hem die avond heeft belaagd, en of het om 1 of meerdere personen gaat, is nog onduidelijk.

Gerichte actie
Wel lijkt het te gaan om een gerichte actie tegen Wolters. ‘Het kan zijn dat de dader of de daders een voorverkenning hebben gedaan. Dat kan in de dagen voorafgaand aan het schietincident zijn gebeurd, maar ook op oudejaarsdag zelf’, aldus Coenen.

Voor deze zaak is het is ook mogelijk om contact op te nemen met het team Nationale Inlichtingen. Dat geldt voor iedereen die informatie heeft over ernstige misdrijven. Zij hebben ook de mogelijkheid om personalia af te schermen. Het nummer van het team is: 079 – 345 8 999

Back to top button