Klopjacht op dader(s) liquidatie McDonald’s Zwolle-Noord

De politie is bezig met een grootscheepse klopjacht op de dader(s) van de koelbloedige liquidatie in de McDonald’s Zwolle-Noord. De bekende horecabroers Hüseyin en Ali Torunlar werden gisteren (woensdag) in het restaurant doodgeschoten in het bijzijn van veel kinderen.

Volgens ooggetuigen van de liquidatie in McDonald’s Zwolle-Noord leegde een schutter een volledig magazijn op de twee Turkse mannen van 57 en 62 jaar. Een van hen was direct overleden, de ander werd nog gereanimeerd door toegesnelde hulpdiensten. Het bleek tevergeefs. De mannen waren bekende horeca-ondernemers in Zwolle. Zo was de familie onder andere een tijd eigenaar van shoarmazaak De Sahara aan de Melkmarkt.

Milligerplas
De politie begon meteen een grote zoektocht naar de dader(s) en zette een politiehelikopter in die geruime tijd boven Zwolle cirkelde, onder andere in de buurt van de Milligerplas. Volgens ooggetuigen is een voertuig doorzocht aan de Werkerlaan in Stadshagen.

Getuigen
De politie roept getuigen op zich te melden. Tijdens de liquidatie waren veel gasten aanwezig in de McDonald’s. De politie wil in gesprek met bezoekers die voor of tijdens de liquidatie in McDonald’s Zwolle-Noord aanwezig waren. Verder heeft het onderzoeksteam de volgende specifieke vragen:

  • Was u getuige van het schietincident en heeft u nog geen contact gehad met de politie?
  • Heeft u voorafgaand of na het schietincident één of meerdere personen zien rennen of wegrijden en in welke richting?
  • Heeft u een mogelijk signalement van één of meerdere verdachten?
  • Was u rond 18.00 uur in de omgeving van de McDonald’s (Floresstraat, Zwolle-Noord)  en heeft u mogelijk camerabeelden (mobiele telefoon, dashcam, deurbelcamera, etc.)?
  • Heeft u andere informatie die mogelijk kan helpen bij het onderzoek?

Heeft u tips voor de politie dan wordt u vriendelijk verzocht zo spoedig mogelijk contact op te nemen via 0900-8844 of volledig anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Of vul dit tipformulier in. Beelden kunnen eveneens geüpload worden via het tipformulier.

Slachtofferhulp
Tijdens de liquidatie waren er veel gasten aanwezig in de McDonald’s. Personeel en bezoekers zijn opgevangen en in veiligheid gebracht. Volwassenen en kinderen zijn getuigen geweest van het schietincident. Voor hen is slachtofferhulp beschikbaar.

Back to top button