KNMI geeft code rood af

Het KNMI heeft iets voor 13.00 uur code rood afgegeven voor het midden en zuiden van het land wegens grootschalige gladheid door sneeuwval.

De sneeuwval breidt zich vanmiddag verder noordwaarts uit. Voor de noordelijke provincies wordt dan code oranje van kracht. Op veel plaatsen valt vandaag 5-10 cm, vooral in een strook van Zeeland via het midden naar Overijssel lokaal mogelijk 10-15 cm.
In de tweede helft van de avond trekt de sneeuw oostwaarts, waarbij het ook in Limburg weer gaat sneeuwen. Vannacht verlaat de sneeuw het oosten, maar blijft er kans op gladheid bestaan door sneeuwresten en bevriezing.

Letsel
Code rood is een echt weeralarm waarbij extreem weer een grote impact op de samenleving heeft. De weersituatie kan voor zoveel schade, letsel en overlast zorgen dat het maatschappij ontwrichtend kan zijn.

Overijssel
Voor waarschuwing bij de provincie Overijssel schrijft het KNMI: ‘Groot gevaar op overlast en letsel door gladheid. Grote risico’s voor weggebruikers. Kans op grootschalige ontregeling van het openbaar vervoer. Ga niet op reis als dat niet strikt noodzakelijk is. Volg weerberichten en waarschuwingen.’

[advpoll id=”66″ title=”Poll” width=”270″]

Back to top button