vrijdag , 1 december 2023

Komend weekend mogelijk kans op sneeuw

De winter lijkt eraan te komen. Komend weekend wordt het een stuk kouder en is er zelfs kans op (natte) sneeuw in Nederland. Dat zeggen de Zwolse weerexperts van Art of Thunders.

Hoewel de verschillende modellen het nog niet allemaal 100 procent eens zijn over sneeuwkansen in het weekend, wordt er wel rekening mee gehouden. En dat zou je niet zeggen deze week. Donderdag wordt het immers eerst zacht met temperaturen die zelfs tegen de 20 graden liggen.

Koude lucht uit Siberië
Richting het weekend zal het erom spannen of we echt koud weer en (natte) sneeuw krijgen. ‘Een Scandinavisch hogedrukgebied zet een stevige oostelijke stroming op gang en voert dan koude lucht uit Siberië Europa binnen die zelfs ons land kan bereiken. Tegelijkertijd kampen we ook met warme lucht uit het zuiden. Als de koude lucht de ‘strijd’ wint zal het zelfs gaan vriezen in de nacht.

‘Door instroom van koude lucht uit het noordoosten kan de neerslag in de loop van zaterdag overgaan in (natte) sneeuw. Hoe ver dit zal gaan gebeuren is natuurlijk even spannend maar het noordoosten heeft de meeste potentie. Mocht de koude lucht erin slagen om zuidelijker te gaan dan zal de neerslag op veel meer plaatsen overgaan in (natte) sneeuw’, stellen de weermannen van Art of Thunders.