Koning en koningin komen naar Zwolle

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima zijn zaterdag 25 april aanwezig in Zwolle bij ‘Lang leve de club’. Dit is een festival voor alle vrijwilligers in het Koninkrijk die zich inzetten voor hun vereniging, stichting of (sport)club.

De organisatie van ‘Lang leve de club’ is in handen van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk, het Oranje Fonds, NOC*NSF, de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle.

Park de Wezenlanden
In Park de Wezenlanden zijn van 10.45 tot 16.00 uur op het festivalterrein van ‘Lang leve de club’ talloze activiteiten. Het festival met een Parade-achtige opzet voorziet de bezoeker van optredens, demonstraties en clinics. Bovendien geven bekende personen uit de sportwereld, zoals Michel Mulder, Minke Booij, Erben Wennemars en Kees Jansma, acte de présence.

Roel van Velzen
Roel van Velzen sluit het programma op het festivalterrein af met een daverend optreden. Het koninklijk paar woont een deel van het symposium bij en maakt een rondgang over het festivalterrein.

Zwolle viert feest
Ook in de binnenstad van Zwolle is er in het kader van ‘Lang leve de club’ van alles te zien en doen. Vanaf 13.00 uur kan de bezoeker muziekoptredens, een food truck festival, een kunstmarkt en rondleidingen meemaken. Restaurants serveren speciale vorstelijke maaltijden. Winkels in de binnenstad zullen die dag langer open zijn, net als Museum de Fundatie.

Meer informatie bij de website van 200 jaar koninkrijk.

Back to top button