donderdag , 30 november 2023
Foto: Erik Franssen

Koorbazen op zoek naar nieuw talent

Het 50 koppige mannenkoor Koorbazen uit Zwolle is op zoek naar 10 nieuwe bazen. 

De groei die Koorbazen doormaakt en de ambities voor het nieuwe seizoen vragen om versterking. Daarom start de zoektocht naar 10 bazen met een passie voor muziek en gevoel voor theater. Tijdens twee openbare repetities op dinsdag 10 en dinsdag 17 september van 19.30 – 22.00 uur a.s. kunnen mannen van 16 jaar en ouder kennismaken en meedoen met Koorbazen. Met een uniek repertoire/ muziekstijlen van klassiek, rock, pop, en hiphop, spoken word, beatbox en performing arts is Koorbazen een nieuw golf in de (muziek)wereld.

Jongste 18, oudste in de 80
50 mannen, 50 stemmen. De jongste 18, de oudste in de 80. Koorbazen, opgericht in 2016, wordt door eigen voorstellingen en optredens opgemerkt door diverse programmeurs (o.a. Zwarte Cross, Stoppelhaene) en het publiek vanwege hun uitzonderlijke muzikale genre, krachtige en ook persoonlijke performance en samenwerkingen. Het repertoire, favoriete nummers aangedragen door de 50 zangers, loopt uiteen van intiem tot explosief. 50 mannen die middels experiment in muziek, theater/ performing art een community vormen en vanuit nieuwsgierigheid en een open blik elkaar ontmoeten in verschillende soorten muziek om met elkaar en het publiek verhalen te delen. Waarbij altijd wordt gezocht naar de magie die ontstaat wanneer een team meer is dan de som der delen.

Koorbazen staat o.l.v. een professioneel artistiekteam bestaande uit o.a. Paul Maaswinkel (muzikaal leider, dirigent en arrangeur) Boudewijn Koops (regisseur) en Erik Franssen (Cineast & Vormgever). Daarnaast werkt Koorbazen met diverse coaches waaronder zangcoach Ruud Overdijk.

Ben jij een Koorbaas? Meld je aan voor de openbare repetities op www.koorbazen.nl. De openbare repetities vinden plaats op dinsdag 10 sept & 17 sept van 19.30 tot 22.00 uur te Zwolle. Deelname openbare repetities= gratis. Aanmelden is noodzakelijk.