Krankzinnig slot nekt PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft voor de tweede achtereenvolgende wedstrijd een nederlaag geleden in het eigen stadion. FC Utrecht ging er vrijdagavond, na krankzinnige slotfase, met de punten vandoor.

En dat was geheel tegen de verhoudingen in. De thuisploeg was in de beginfase van het duel al de betere ploeg en kwam na een klein kwartiertje al op voorsprong via een doelpunt van Wouter Marinus. FC Utrecht vocht zich tien minuten later weer terug in de wedstrijd toen Sebastian Haller slap verdedigen van PEC Zwolle genadeloos afstrafte: 1-1.

In de tweede helft leek het duel lange tijd op een gelijkspel uit te draaien, totdat PEC Zwolle vijf minuten voor tijd én een strafschop kreeg én met een man meer kwam te spelen, omdat Marc van de Marel met de rode kaart van het veld werd gestuurd. Invaller Stef Nijland schoot de penalty echter huizenhoog over. Tot overmaat van ramp kreeg FC Utrecht in de slotminuten óók een strafschop. Haller miste niet: 1-2.