Kritiek op wethouder Sloots zwelt aan na nepinterview

GroenLinks-wethouder Klaas Sloots is verder onder vuur komen te liggen, nadat hij zelf een interview fabriceerde dat in de Swollenaer werd afgedrukt. Sloots wil miljoenen bezuinigen op de zorg in Zwolle en vertelde in het ‘interview’ dat er helemaal geen sprake is van een bezuiniging. Hij noemde het ‘het échte verhaal’.

Het nepinterview kwam als een boomerang terug in zijn gezicht. Op de Facebook-pagina van de gemeente Zwolle reageerden mensen woedend op de plannen van de GroenLinks-wethouder. ‘Mijn vooroordeel, dat een rechercheur (Sloots was eerder politiechef in Enschede, red.) geen idee heeft hoe de Zorg eruit ziet, wordt helaas bevestigd. Zo wordt in ieder geval de suggestie gegeven dat Sociaal Werk en Zorg hetzelfde is, en ook hetzelfde benaderd moet worden. Een buurtkamerproject, of samen een tuin snoeien (kan dat?), hoe fraai ook, heeft niets met de Gezondheidszorg van doen. Dan snap je er niets van’, liet prominent Zwollenaar Harry Plantinga optekenen.

Mijn reet afvegen
Ook Linda van Pijkeren-Koch heeft weinig begrip voor de bezuinigingsplannen van Sloots (GroenLinks) en zijn College. ‘Mijn buurman regelt niet zomaar een aangepaste woning voor mij en hij veegt evenmin mijn reet af… Ik heb hier iedere morgen dames aan mijn bed staan, die zich de benen onder hun kont vandaan rennen en zichzelf nog geen moment kunnen gunnen om iets te drinken, want ‘hun tijd zit erop’. Do I need to say more? Sommige zorg is niet te vervangen, dus wees eens wat zuiniger op de mensen die deze zorg verlenen.’

Zwolle aan de Wolga
Ook in de politiek is inmiddels met verbazing gereageerd op het nepinterview van Sloots. ‘Het lijkt hier Zwolle aan de Wolga wel’, vertelt D66-fractievoorzitter Sonja Paauw aan de Stentor.

WC-eend
De SP gaf Sloots gisteren (dinsdag) voor de raadsvergadering symbolisch een fles WC-eend. Fractievoorzitter Brammer Geerling: ‘De SP hekelt het feit dat de wethouder doet alsof er niks aan de hand is, terwijl er miljoenen gaan worden bezuinigd op de Zwolse zorg.’

Goednieuwsshow
SP-fractievoorzitter Brammert Geerling: ‘Door compleet voorbij te gaan aan de voorgestelde bezuinigingen neemt de wethouder onrust niet weg, maar wakkert deze juist aan. De boodschap is ‘gaat u maar rustig slapen’ en daar trappen mensen echt niet in. Deze coalitie gaat miljoenen bezuinigen op zorg, dat staat zwart op wit. Mensen in de stad willen geen goednieuwsshow, maar willen weten wat dit concreet gaat betekenen voor hun zorg. Dat is het verhaal dat de wethouder zou moeten vertellen.’

De SP lanceerde vorige week de publiciteitscampagne “Hun bezuinigingen, uw zorg!” om Zwollenaren te informeren over de geplande bezuinigen op de zorg en kiezers van coalitiepartijen GroenLinks en Swollwacht op te roepen deze partijen aan hun verkiezingsbeloften te herinneren niet te bezuinigen op de zorg.

Swollwacht en GroenLinks
De pijlen zijn vooral gericht op Swollwacht en GroenLinks, omdat juist die partijen hun kiezers voor de gemeenteraadsverkiezingen lieten weten geen cent te willen bezuinigen op het sociaal domein. Sterker nog, volgens beide partijen moest er juist geld bij.

SP-fractievoorzitter Brammert Geerling (rechts) geeft wethouder Klaas Sloots een fles WC-eend.

GroenLinks-raadslid Remko de Paus noemt het nepinterview van zijn eigen wethouder op Twitter ‘weer eens een keer iets anders’. De Paus: ‘Als een klein deel van de raad het niet met je eens is, lig je nog niet onder vuur. Het gecreëerde beeld, alsof de zorg morgen ophoudt te bestaan, geeft onrust in de stad. Goed dat het college dit wegneemt. De vorm is ‘weer eens wat anders’

Reacties

  1. jaja miljoenen bezuinigen maar niet voor de asielzoekers , daar gaat miljarden aan op, men moet enorm veel vergaderen de laatste jaren over wie wel en wie niet een uitkering krijgt en een woning en geld en bijna geen zorgkosten, .kost wat hoor, landen die hulp nodig hebben( in europa) waar men grote schulden hebben ,ja kwijtschelding noemen ze dat en geven ze weg die schuld .rutte lijkt sinterklaas wel.terwijl nederland zelf in het rood staat.
    mensen in de zorg die kunnen we wel links laten liggen lijkt wel, ze werken niet meer dus leveren niks op, ze kosten alleen maar, behalve de ouders van ( den haag) en hoge pieten in de gemeenten, die gaan naar een privekliniek. of hebben prive hulp aan huis. we gaan erop vooruit zei rutte, nou ik ben ruim 300 per jaar duurder uit aan vaste belastingen alleen al.nog maar niet te hebben over huurverhoging,btw,electra,want ja we hebben zoveel bezuinigd om van gloeilamp,halogeen naar led over te gaan om het milieu te besparen, nu hebben ze minder winst en ja dan word alles duurder he om hun bankrekeningen te vullen en hun machtspositie. 1 pot nat is het.

  2. Ach ja Groen Links. Wie trapt nog in deze partij? Het communisme viert weer hoogtij bij links. Alleen de jongeren kunnen ze nog voor de gek houden. Vandaar het binnenhalen van dat rare snotneusje Klaver en het terughalen van Rosenmoller (met de puntjes) Die mentaliteit is weer terug te zien op gemeentelijk niveau. Zwolle aan de Wolga idd

  3. Wat een gesol. en wat een schaamteloosheid… minder kan ik er niet van maken. Het falen van de politiek over de rug van mensen met een beperking.

Back to top button