vrijdag , 1 december 2023

Kunst van Westerhuis alweer weg bij Broerenkwartier

De twee kunstwerken van Zwollenaar Ronald A. Westerhuis zijn vanochtend weer verwijderd bij het Broerenkwartier. Een van de roestvrij stalen sculpturen gaat nu naar München.

Het was de wens van Wim Waanders, eigenaar van Waanders in de Broeren. Hij maakte zich zo’n halfjaar geleden sterk om het werk van Westerhuis op het plein voor zijn boekwinkel te plaatsen. Ter verfraaiing van het troosteloze gedeelte in de binnenstad. Nu, vijf maanden later, worden de sculpturen weer verwijderd. ‘Jammer’, aldus Westerhuis, die er verder niet al te veel over kwijt wil. ‘Dit was een afspraak met de gemeente. Nu gaat een van de kunstwerken naar München.’ Die stad wil het werk van de Zwollenaar graag hebben.

Kunstwerken Ronald A. Westerhuis

De gemeente heeft de afgelopen maanden de beelden van Westerhuis gehuurd. Aan die periode komt een einde. Tot spijt van kunstliefhebbers, maar ook tot vreugde van een enkele winkelier. Er was geklaag bij een van de ondernemers rondom het plein. Die vond dat de beelden op de verkeerde plek zouden staan. In een mailwisseling blijkt dat de ondernemer de sculpturen liever een paar meter verderop had gehad.

Nu verdwijnt het werk van Westerhuis in zijn geheel van het plein in het Broerenkwartier en verhuist het werk van de mondiaal erkende kunstenaar naar München.