zondag , 25 februari 2024

‘Kwetsbare mensen gedumpt in Zwolse woonwijken, inwoners zijn onveilig’

Volgens de fractie van Swollwacht worden psychisch kwetsbare mensen gedumpt in Zwolse woonwijken. Fractievoorzitter Silvia Bruggenkamp zegt ‘zeer verontrustende signalen’ te hebben opgevangen.

‘Deze signalen variëren van ernstige overlast tot ernstige gevoelens van onveiligheid. Zo willen wij niet dat onze inwoners leven!’ Swollwacht heeft vragen gesteld aan het College over de situatie.

Volgens Swollwacht is het streven van de landelijke overheid om mensen gelijkwaardige zorg te bieden buiten de muren van een instelling, niet behaald. ‘We hebben bij dat streven ook grote bedenkingen. Als fractie van Swollwacht ervaren wij dat mensen die veel begeleiding nodig hebben, in de ruimste zin van het woord, als het ware gedumpt worden in een omgeving van sociale huurwoningen.’

‘Kinderen zijn bang’
Volgens Bruggenkamp zijn Zwollenaren op dit moment onveilig in de eigen stad. ‘Er is onvoldoende begeleiding. De omwonenden zijn daarmee letterlijk onveilig. Zo worden bijvoorbeeld ramen veelvuldig ingeslagen. Wordt huisraad op straat gesmeten. Worden mensen geïntimideerd. Is het naar om naar huis te gaan. Zijn kinderen bang voor hun eigen woonplek.’

Loze verkiezingsbeloften Swollwacht
Swollwacht was een van de grote winnaars van de vorige verkiezingen, maar haalde al snel de woede van hun kiezers op de hals door veel verkiezingsbeloften een paar weken na de uitslag te verbreken.