Landelijke aandacht voor gezond eten uit regio Zwolle

Er is landelijke aandacht gekomen voor een nieuw voedselconcept uit de regio Zwolle. RTL 4 heeft opnamen gemaakt bij het bedrijf De Buurman dat probeert inwoners gezonder te laten eten met producten uit de eigen omgeving.

“Clean Eating” is een trend die steeds populairder wordt. Naarmate er meer bewijs is gekomen dat bewerkt voedsel minder goed is voor je gezondheid willen Jan van Gerner en Jeroen Stegeman proberen om mensen “puur natuur” te laten eten.

Verse producten
Ze maken gebruik van verse producten van boeren en telers uit de regio’s Kampen, IJsselmuiden, Zwolle, Deventer, Ommen en Hardenberg en gebruiken deze voor een maaltijdbox met recept. De maaltijdbox wordt pas samengesteld als de ingehuurde diëtiste ook haar akkoord heeft gegeven. Binnen het concept staan veel groenten en fruit centraal, aangevuld met vlees of vis, oergranen, noten en zaden, het gaat hier om producten zonder toevoegingen zoals E-nummers. Ook is het welzijn van dieren een belangrijke peiler.

Jan van Gerner en Jeroen Stegeman van De Buurman.
Jan van Gerner en Jeroen Stegeman van De Buurman.

Van Gerner en Stegeman willen slagen in hun missie. ‘We willen weten waar ons eten vandaan komt en het liefst uit de regio. Wat van dichtbij komt is verser, gezonder en lekkerder. Daarnaast is het ook beter voor de lokale economie en minder belastend voor het milieu’, zeggen Van Gerner en Stegeman die samen De Buurman hebben opgericht.

De uitzending is zondag 9 augustus om 14.20 uur te zien en wordt op zaterdag 15 augustus om 15.10 uur nog een keer herhaald.

Voor meer informatie: http://debuurman.nu

Back to top button