Landstede Basketbal eindigt laatste op toernooi

Landstede Basketbal is zondag als vierde geëindigd op het Landstede Brose Tournament. In de kleine finale verloor de Zwolse ploeg van Banvit Basketbol Kulübü uit Turkije: 75-92.

De ploeg van Herman van den Belt kon zich vandaag (zondag) niet herstellen van de enorme afstraffing een dag eerder. Toen ging Landstede ten onder tegen de Duitse kampioen Brose Baskets: 54-96. De grote nederlaag was voorzien, want de tegenstander beschikt over louter Europese topspelers. In de strijd om de derde en vierde plek leek de ploeg van Herman van den Belt, die midden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen zit, op weg naar een overwinning. Het het derde kwart stond Landstede nog aan de leiding, maar in de laatste tien minuten gaf de ploeg de zege alsnog uit handen: 75-92.