Levensgevaarlijke achtervolging op A28

Agenten hielden op woensdag 1 juni op de afrit van de A28 bij Hoogeveen een 29-jarige man uit Ommen en een 19-jarige vrouw uit Scheemda aan. De twee zaten in een auto die er vanaf oprit 21 van de A28 bij Zwolle vandoor ging voor de politie. Hierbij haalden ze levensgevaarlijke capriolen uit.

Omstreeks 20.15 uur zagen surveillerende agenten op de kruising voor de oprit van de A28 een auto met gierende banden optrekken. Het viel op dat de bestuurder geen autogordel droeg. Toen ze de bestuurder een stopteken gaven, reed deze er als een bezetene vandoor de A28 op richting Hoogeveen. Met snelheden van circa 200km/h reed de auto over de snelweg en over de vluchtstrook. Een levensgevaarlijke situatie voor andere weggebruikers.

Pepperspray
Bij Hoogeveen kwam stopte de op de afrit richting de N48. Omdat de bestuurder zich verzette bij zijn aanhouding, hebben agenten pepperspray ingezet. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. De blaastest wees 670 ug/l uit. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs. De bijrijdster werd aangehouden omdat ze geen identiteitsbewijs kon tonen.

Back to top button