Liever een mooie boom dan zwerfafval en hondenpoep

In de Rembrandtlaan gaan ze zwerfafval en hondenpoep rond de bomen te lijf. Wethouder Filip van As heeft vandaag het startsein gegeven voor Boom Battle, waarbij inwoners de bomen in hun straat moeten opfleuren.

Een boom voor je huis waarbij de grond rondom de boom een verzamelplek is voor zwerfafval, hondenpoep, vuilniszakken en fietsen? Dat kan veel leuker, dacht de Creatieve Coöperatie. Met steun van vrijwilligers, DeltaWonen en de Gemeente Zwolle organiseren zij een wedstrijd om de ‘boomtuintjes’, ook wel boomspiegels genoemd, (het stukje grond rondom een boom in openbare ruimtes) in Zwolle aan te pakken.

Het eerste plantje werd onder de boom gezet door de jongste deelnemer.
Het eerste plantje werd onder de boom gezet door de jongste deelnemer.

Tuinontwerper Harry Pierik
Vandaag gaf wethouder Filip van As het startschot voor de wedstrijd aan de Rembrandtlaan. Niemand minder dan tuinontwerper Harry Pierik nam de bewoners mee in de do’s & don’ts voor de Boom Battle aan de hand van diverse voorbeelden.

Hoofdprijs is straatbarbecue van 750 euro
Door deze kick-off kunnen de inwoners van Zwolle een indruk krijgen van wat de mogelijkheden zijn met een boomspiegel en wat het doet voor het straatbeeld en de saamhorigheid.
Vanaf 1 september 2015 kan er via Facebook gestemd worden op alle inzendingen, de meest populaire worden bezocht en beoordeeld door een bekende Zwolse (vak)jury en maken kans op de hoofdprijs; een straatbarbecue t.w.v. €750,-.

De bekende tuinontwerper Harry Pierik legt het wethouder Filip van As nog één keer goed uit.
De bekende tuinontwerper Harry Pierik legt het wethouder Filip van As nog één keer goed uit.

Boom Battle Zwolle

Back to top button