zaterdag , 2 maart 2024
Stadkamer

Lijk uit de kast bij kunstencentrum in Zwolle

Tijdens de behandeling van de begroting van de gemeente Zwolle bleek kunstencentrum Muzerie opeens met een negatief eigen vermogen te kampen. De belastingbetaler moet 140 duizend euro extra ophoesten.

De Muzerie vormt nu, samen met de bibliotheek, De Stadkamer. In 2014 maakte de gemeente al eens 150 duizend euro incidentele ’transitiekosten’ over, het dubbele van wat een adviesbureau had voorgesteld. Verder wordt er ook een half miljoen euro aan substantiële subsidie verstrekt. Nu blijkt de Muzerie met een negatief eigen vermogen te kampen, waar vrijwel niemand iets vanaf wist.
SP-fractieleider Frank Futselaar sprak van ‘een lijk in de kast’. Hij is niet bereid om het bedrag van 140 duizend euro extra transitiekosten zomaar uit te geven. ‘Het houdt een keer op. Waarom zijn de risico’s niet inzichtelijk gemaakt bij het overhevelen naar de Stadkamer? Als wij overal op cultuur bezuinigen waarom is er dan één enkele instelling in de stad waar steeds geld naartoe gaat’, vroeg hij zich af. ‘Laat de Stadkamer het maar betalen uit bestaande subsidies, zeker als blijkt dat wij niet goed zijn geïnformeerd.’

Waar gaat uw belastinggeld eigenlijk naartoe in Zwolle? Kijk hier.