Zwolle wil 15 jaar asielzoekerscentrum in de stad

De gemeente wil voor maximaal 15 jaar een permanent asielzoekerscentrum naast de Isala klinieken huisvesten.

De gemeente gaat morgen (woensdag) officieel bekend maken dat het permanente asielzoekerscentrum in Zwolle wordt gehuisvest in het oude pand van waterschap Groot Salland, naast de Isala Klinieken. De omwonenden hebben inmiddels een brief gekregen. Het asielzoekerscentrum in Zwolle zal plaats bieden aan 600-800 vluchtelingen. De duur dat het azc open kan blijven is 15 jaar. Dat is veel langer dan eerder werd aangenomen. In het voortraject werd gesproken over een duur van zo’n twee jaar.

Woensdag is er om 12.30 uur een ingelaste persconferentie in de Thomas à Kempiszaal van het stadhuis in Zwolle. De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor media. Tijdens het perscontact geven namens de gemeente burgemeester Henk Jan Meijer en wethouder Nelleke Vedelaar een toelichting op de keuze voor de locatie. Namens het COA gaat bestuurslid Peter Siebers in op de mogelijkheden in Zwolle.

Op 20 januari volgt er in het IJsseldelta Center in het stadion van PEC Zwolle een informatiebijeenkomst voor buurtbewoners.

Waterschap Groot Salland

Back to top button