RedTeam: ‘Lockdown van 4 weken, alleen supermarkt en apotheek mogen open’

Het zogenoemde RedTeam zal snel een advies presenteren om de stijging van de coronabesmettingen in Nederland te beteugelen. Ze adviseert onder andere een lockdown van vier weken, de sluiting van alle scholen voor twee weken en slechts de supermarkt en apotheek mogen de deuren openen.

Volgens RTL Nieuws zou het vrijblijvende advies vandaag of morgen al gepresenteerd worden. Het idee van het RedTeam, een groep wetenschappers dat vrijblijvende adviezen verstrekt, is dat Nederland een korte tijd in lockdown gaat, waardoor zo min mogelijk mensen elkaar kunnen ontmoeten.
‘Als we nu voor een krachtige lockdown kiezen, kunnen we over een paar weken ons leven weer enigszins normaal oppakken’, zegt Wim Schellekens, oud-inspecteur bij de Inspectie Gezondheidszorg én lid van het Red Team tegen RTL Nieuws. ‘Maar dan moeten we in de tussentijd wel het testbeleid en het bron- en contactonderzoek volledig op de rails hebben.’

Veiligheidsregio Twente: ‘Totale lockdown’
Eerder vandaag liet de Veiligheidsregio Twente al weten dat ze het liefst een lockdown zien, omdat in die regio sprake is van een explosieve toename van het aantal besmettingen van het coronavirus dat de ziekte COVID-19 kan veroorzaken.

Back to top button