Loopt er een wolf in Zwolle rond? Bewoners zien ‘groot beest, hoog op de poten’

In de wijk Schellerheem, in de buurt van Hogeschool Windesheim, denken bewoners wellicht een wolf gezien te hebben. ‘Een groot beest, hoog op de poten’, wordt er op Twitter gemeld.

Ook zijn er veel sporen in de sneeuw te vinden. De eventuele wolf is gespot aan de rand van Zwolle, aan de IJsselzijde.

Op de website natuurpunt.be staat een opsomming hoe je een wolf kunt herkennen. ‘Een wolf beschikt over een dik behaarde, lange staart. Die hangt naar beneden of recht achteruit en niet gekruld naar boven, zoals dat bij poolhonden vaak het geval is. De onderrug van een wolf is dan weer recht, terwijl die van een herdershond wat afbuigt. Voorts herken je een wolf aan zijn lange, stevige poten en de brede krachtige kop. Daardoor staan de oren verder uit elkaar staan dan bij een hond. De spitse rechtopstaande, naar de top toe iets afgeronde oren zijn kenmerkend. Ze zijn duidelijk kleiner dan de typische herdersoren van een Saarloos wolfhond.’

Lengte van Wolf
Tot slot is er de lengte: van kop tot romp meet een wolf 1 tot 1,5 m, met een schofthoogte van 65 tot 80 cm en een staart van 30 tot 50 cm. Vrouwtjes zijn kleiner dan mannetjes.

Back to top button