Lübeckplein deze zomer vol met vertier

Sporten in de buitenlucht, tomaten plukken of genieten op een bankje van iets lekkers. Het kan deze zomer allemaal op het Lübeckplein.

In de afgelopen weken zijn heel veel stenen vervangen door (eetbare) planten en is er een echte stadstuin ontstaan. Ook zijn er elementen gekomen voor skaters en speciale stangen en rekken voor iedereen die met z’n eigen gewicht wil trainen. En het plein is nog niet af, de komende tijd wordt er verder gewerkt om het plein nog leuker en groener te maken.

Je ziet het op het plein niet, maar het plein is ook het dak van de parkeergarage die onder het Lubeckplein zit. Een extra uitdaging om het plein te vergroenen. Dat is gelukt, op het plein groeien deze zomer allerlei groenten. Door het groen wordt het in de zomer minder heet en kan er meer water worden opgevangen bij flinke regenbuien. En dat is belangrijk. De eerste ideeën zijn nu uitgevoerd. Na de zomervakantie wordt er verder gewerkt aan onder andere een muurschildering. Dit najaar worden de nieuwe plantenbakken gevuld met mooie planten en er komen zelf mini-boompjes. De moeite waard om nog eens langs te komen!

Een koeler en cooler Lübeckplein
Even terug: Zwollenaren vroegen het vaak. Kan het Lübeckplein niet veel groener en leuker worden? De provincie Overijssel stelde 100.000 euro beschikbaar om dit voor elkaar te krijgen. Maar waaraan wordt die 100.000 euro dan precies uitgeven? Daarover mocht de stad vorig jaar meedenken. Iedereen kon ideeën insturen voor de aanpak van het plein. In korte tijd kwamen er ruim 500 ideeën binnen.

Back to top button