maandag , 3 oktober 2022

Magic Circus strijkt weer neer in Stadshagen

Nederlandse favoriete Stadscircus, het Magic Circus, is terug in Zwolle. ‘Te Koop’ is de titel van de nieuwe show waarmee het circus dit jaar als een wervelwind door de grootste Nederlandse steden stormt. Vanaf Koningsdag t/m maandag 1 mei is er dagelijks om 16.00 uur een voorstelling in de nieuwe circustent, de Magic Dome, in het Twistvlietpark aan de Werkerlaan 158 in Stadshagen. Kijk hier voor kaartjes.

Straatventers, waar zijn ze gebleven? De allerlaatste echte straatverkoper heeft zijn karretje vol handel dit jaar midden in de tent van Magic Circus geparkeerd. Iedereen staat raar te kijken, maar al snel blijkt dat de komische koopman Jofri voor elk wat wils heeft. Van een microfoon voor de spreekstalmeester tot en met de meest bizarre zaken. Het is de rode draad in een show boordevol modern circusvermaak. Wat te denken van de levensgevaarlijke Houdini-dwangbuisontsnapping die wordt uitgevoerd in een opengesperde ijzeren haaienkaak. De Letse ontsnappingskunstenaar Stepan Stafik moet uit de dwangbuis ontsnappen voor de kaken des doods dichtklappen. Snijdende spanning. Zal het lukken of wordt het een Freek Vonkje?

Magic Circus Stadshagen
In het kader van recycling werken de acrobaten met een joekel van een tractorband, zowel in de piste als hoog erboven. In deze magische circusbelevenis blijkt verder o.a. een mini-paardje een waar rekenwonder te zijn, is er hoelahoop acrobatiek, komen marionetten tot leven, komedie en kan je genieten van unieke luchtacrobatiek uit Polen. Gedurende de show lijkt de straatventer alles te verkopen. Alles? Nee, want niet alles is te koop. Liefde niet. En barmhartigheid evenmin. Dat zijn juist de dingen die het leven leefbaar houden. Die de wereld “great again” kunnen maken. Te koop? Prima, zolang mensen zich maar niet bekocht voelen. Iedereen die kaarten koopt zal voor altijd verkocht zijn aan de magie van het Magic Circus, het Nederlands Stadscircus.

De circuskassa is vanaf een uur voor de voorstelling geopend, kaarten kosten tussen de €10,- en €19,-. Voorverkoop is bij alle Primera-vestigingen en online via www.magic-circus.nl. Het circus biedt ook de mogelijkheid om online een sociaal ticket te kopen. Deze tickets kosten €5,- extra. Dit stelt het circus in staat om nog meer ouderen, gehandicapten en minder kapitaalkrachtigen de meeslepende show te laten beleven. Zo kunt u ook vreugde kopen voor een ander.

Magic Circus Stadshagen Magic Circus Stadshagen Magic Circus Stadshagen