Man aangehouden voor dreiging explosief in trein naar Zwolle

De politie heeft vrijdagochtend een 21-jarige man uit Emmen aangehouden voor de dreiging met explosief in de trein van Emmen naar Zwolle van afgelopen zondag. Bij die dreiging werd groots opgeschaald en was zelfs een sluipschutter aanwezig op het spoor van station Zwolle.

Een medepassagier deed zondag melding van de dreiging, waarop de trein voor station Zwolle werd stilgezet en twee mannen werden aangehouden. Zij bleken niets met de dreiging te maken te hebben. De jonge man uit Emmen is overgebracht naar het politiebureau, waar hij is gehoord.

Andere man
Door de recherche is onderzoek gedaan naar de melding. Uit het onderzoek bleek dat een andere man verantwoordelijk was voor de mogelijke dreiging. Deze man zat zondag niet meer in de trein die in Zwolle werd stilgezet.

Verward gedrag
Na zijn aanhouding is de verdachte vanochtend overgebracht naar het politiebureau, waar hij is gehoord over deze zaak. Uit het verhoor, maar ook uit het onderzoek dat deze hele week is gedaan, is gebleken dat het om een persoon met mogelijk verward gedrag gaat. Uit het onderzoek is niet gebleken dat de man daadwerkelijk een explosief in de trein heeft vervoerd of geplaatst en de man is hulpverlening aangeboden.

Back to top button