Man bedreigt Zwolse vrouw met vuurwapen op A27

Op dinsdag 8 november werd een man aangehouden, nadat hij bij een verkeersconflict op de A27, een op een vuurwapen gelijkend voorwerp richtte op een vrouw. Hij werd aangehouden in Zwolle. De politie zoekt getuigen om het verhaal rond te krijgen.

Rond 14.45 uur reed een 23-jarige vrouw uit Zwolle over de snelweg A27, van Woerden naar Hilversum. Het was druk op de weg en de vrouw reed over de linker rijstrook. Ter hoogte van Amelisweerd zag zij een man in een zwarte Peugeot Partner achter haar rijden. De bestuurder had volgens de vrouw zichtbaar haast en was aan het bumperkleven. Op het moment dat de vrouw wat gas terugnam, omdat de toegestane snelheid verminderde, ging de zwarte auto naar rechts en haalde aan aantal auto’s via de vluchtstrook in. Hierna kwam de auto naast de vrouw rijden. Volgens de vrouw probeerde de bestuurder haar vervolgens van de weg te drukken, waarna hij het raam opende en op een vuurwapen gelijkend voorwerp op haar richtte. De vrouw schrok zich wezenloos en trapte op de rem. De man reed door en nam de afslag naar de A28.

Vluchtstrook
De vrouw alarmeerde direct de politie en kon een signalement van de man en een kenteken van zijn auto doorgeven. Meerdere politieagenten keken uit naar de auto en op de A28 richting Zwolle kregen zij hem in het zicht. De verdachte nam de afslag Zwolle Zuid, waarna hij op de vluchtstrook tot stilstand kwam. De agenten richtten hun vuurwapen op de auto en door middel van een uitpraatprocedure kon de bestuurder worden aangehouden. De 38-jarige verdachte uit Valthermond werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Bij het doorzoeken van de auto werd een luchtdrukwapen aangetroffen. De auto en het wapen werden in beslag genomen.

Getuigen gezocht
De politie zoekt mensen die getuige zijn geweest van bovenstaande gebeurtenis. In het bijzonder mensen die hebben gezien hoe de man in de zwarte Peugeot Partner zich gedroeg ten opzichte van de vrouw op de A27, wordt verzocht contact op de nemen met de politie in Utrecht. U kunt zich melden via 0900-8844. Doet u dit liever anoniem, dan kan dat via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Back to top button