Man gepakt na poging diefstal Deltion College

De politie heeft in de nacht van zondag 14 op maandag 15 februari op de Zwartewaterallee een 18-jarige man uit Zwolle aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging diefstal bij het Deltion College aan de Mozartlaan.

Een tweede verdachte ging er vandoor richting de Schumannlaan. De politie is op zoek naar getuigen.
Rond 3.20 uur meldde een getuige dat er twee verdachte personen bij het Deltion College aan de Mozartlaan stonden. De politie ging ter plaatse. Daarna meldde een beveiliger dat twee mannen een poging hadden gedaan om de school binnen te komen en waren weggerend. Een zoektocht in de omgeving, tips van getuigen en de inzet van een speurhond hebben geleid naar de 18-jarige man. Hij is aangehouden op de Zwartewaterallee. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte en vraagt daarvoor de hulp van eventuele getuigen.

Getuigenoproep
De tweede verdachte is een jonge man van ongeveer 20 jaar en hij droeg een zwart regenpak en mogelijk een masker. Het regenpak had op de achterzijde van de jas een reflecterende streep. Op beide broekspijpen zat aan de zijkant ook een reflecterende streep. De man is te voet gevlucht richting de Schumannlaan. Hebt u rond 3.20 uur iemand zien lopen die voldoet aan het signalement? Of hebt u regenkleding en/of een masker gevonden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan via 0800-7000.

Back to top button