Mannen aangehouden voor diefstal fietsen

De politie heeft dinsdagavond 15 september en woensdagmorgen 16 september twee mannen aangehouden voor het helen en stelen van fietsen. Ze troffen in totaal vijf gestolen fietsen aan. Daarnaast vonden ze lopers waarmee gecertificeerde sloten opengemaakt kunnen worden.

Dinsdagmiddag werd er een fiets weggenomen op het Gasthuisplein. Politiemensen troffen op de Wiecherlinckstraat een 33-jarige man uit Polen met de gestolen fiets aan. De man is aangehouden op verdenking van heling en zit voorlopig vast. Uit onderzoek bleek dat het slot aan de buitenkant niet was beschadigd, maar dat er wel gereedschap was gebruikt waardoor het slot was geopend en het originele fietssleuteltje niet meer bruikbaar was.

Lopers
Maandag 14 september werd er op de Pelmolenstraat een fiets gestolen. Die fiets en een andere gestolen fiets werden woensdagmorgen 16 september aangetroffen in een bus die geparkeerd stond aan de Pletterstraat. In het busje vonden politiemensen lopers waarmee gecertificeerde fietssloten geopend kunnen worden. De eigenaar van het busje bleek in Beilen te wonen.

Extra fietsslot of ketting
Dezelfde morgen hebben politiemensen de eigenaar van het busje, een 35-jarige man uit Beilen, aangehouden voor fietsendiefstal. Tijdens de doorzoeking troffen agenten inĀ een schuurtje vier fietsen aan, waarvan twee waarschijnlijk gestolen zijn. Er is een onderzoek ingesteld waarin wordt gekeken of er een relatie is tussen deze twee zaken.

Back to top button