woensdag , 21 februari 2024

Markante Zwollenaar Joop van Ommen (74) overleden

Bekende Zwollenaar Joop van Ommen is vrijdag op 74-jarige leeftijd overleden. Hij wordt onlosmakelijk gezien als de man die zich tientallen jaren over daklozen in Zwolle heeft ontfermd.

Wat Van Ommen allemaal voor Zwolle – en met name de minderbedeelden – betekent heeft is zó veelvuldig dat er vier jaar geleden zelfs een heel boek over de markante persoonlijkheid is verschenen. Auteur Anton Cramer tekende het levensverhaal van Van Ommen op in een werk dat de sprekende titel “Het leven ligt op straat” kreeg.

Van Ommen was de oprichter van daklozenopvang De Herberg die hij jarenlang vestigde in de WRZV-hallen, waarvan hij ook de initiator was. Voor zijn leven als beschermheer van de Zwolse daklozen was hij ook nog taxichauffeiur in de stad.

Van Ommen is in het bijzijn van zijn familie overleden. Vrijdagochtend wordt in de Dominicanenkerk afscheid genomen van Joop van Ommen. Hij zal daarna worden begraven op de katholieke begraafplaats. Zowel de afscheidsdienst als de begrafenis zijn openbaar.