woensdag , 28 februari 2024

Provincie zwicht voor protest boze boeren in Zwolle

Archieffoto.

Boeren zijn met honderden trekkers naar Zwolle gekomen om te protesteren tegen het huidige beleid. Het protest heeft geholpen, want de provincie heeft haar beleidsmaatregelen ingetrokken.

Dit bericht bekijken op Instagram

De boeren rollen Zwolle binnen voor hun protest.

Een bericht gedeeld door ZwolleNu (@zwollenu) op

Een imposante stoet boze boeren trok rond 11.00 uur Zwolle binnen. Honderden trekkers parkeerden rondom het Provinciehuis, zoekend naar een plek. Er stonden files tot ver buiten het centrum.

Stikstof
De boeren gaven massaal gehoor aan de oproep van LTO om te protesteren tegen bestaand beleid. Zo willen de boeren onder andere dat provinciale beleidsregels over stikstof van tafel gaan en dat er van een gedwongen krimp van veestapels geen sprake kan zijn.

Veel weerstand
Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher (SGP) sprak de boze boeren toe voor het Provinciehuis, maar kon slechts rekenen op veel weerstand, zeker toen hij vertelde dat hij de beleidsregels nu niet wil intrekken.
De voorzitter van de Agrarische Jongeren kreeg wel bijval toen hij de meute aanraadde niet eerder te vertrekken voordat de nieuwe beleidsregels zijn ingetrokken. Iets voor 13.30 uur kregen de boeren deels hun zin, nadat een afvaardiging van belangenorganisatie LTO samen met twee gedeputeerden naar binnen ging voor overleg.
Na dat overleg is de provincie Overijssel overstag gegaan en heeft het de beleidsregels vooralsnog ingetrokken.

Later meer…