McDonalds maakt bezwaar tegen Foodcourt in Zwolle

McDonalds-franchisenemer Sjoerd Jan Feenstra heeft bij de gemeente een zienswijze (bezwaar) ingediend over de komst van een Foodcourt met Burger King, KFC en Subway. Die moet komen op het terrein waar nu nog De Vrolijkheid staat, vlak in de buurt van de McDonalds-vestiging in Zwolle-Noord.

Volgens McDonalds zal er door de komst van het Foodcourt in het gebied in Zwolle-Noord een scheve verhouding ontstaan door het aantal fastfood-ketens. Zoveel ketens op een plek zou haaks staan op de Horecavisie van de gemeente. ‘Concurrentie in de markt is niet erg, maar een erg scheef overaanbod in dit deelgebied lijkt mij voor de gemeente niet gewenst’, schrijft Feenstra in zijn zienswijze.

Verkeersoverlast
Ook waarschuwt hij voor de gevolgen van de toename van verkeersoverlast in het gebied. ‘Alle bedrijven en bewoners die in de buurt zijn gevestigd cq wonen zijn er niet bij gebaat dat de Ceintuurbaan en/of Meppelerstraatweg vast komen te staan voor verkeer, waardoor de bedrijven en woningen (zeer) slecht bereikbaar worden.’

Bezwaren zijn ongegrond
Het college van B&W vindt de bezwaren van McDonalds ongegrond en verzoekt de gemeenteraad dat standpunt te delen. ‘Wij zijn van mening dat er marktruimte is voor het Foodcourt, zowel lokaal als regionaal. Om de verwachte verkeersdruk in goede banen te leiden worden enkele verkeersmaatregelen genomen op de Oude Meppelerweg en de Ceintuurbaan’, aldus het college.

Naar verwachting zal het Foodcourt met Burger King, KFC en Subway er gewoon komen en eind dit jaar de deuren openen.

Voor het volledige bezwaar van McDonalds kijk hier.

Back to top button