McDonald’s wil via rechter Foodcourt tegenhouden

Sjoerd-Jan Feenstra

De Zwolse McDonald’s franchisenemer Sjoerd-Jan Feenstra gaat naar de Raad van State om de komst van het Foodcourt op de Vrolijkheid tegen te houden, meldt de Stentor. In het Foodcourt komen zijn concurrenten Burger King, KFC, Subway en La Place.

Eerder had Feenstra al een zienswijze (bezwaar) ingediend over de komst van een Foodcourt met Burger King, KFC en Subway. De gemeente hechtte daar echter geen waarde en en bleef achter de plannen staan om het Foodcourt te openen, op de plek waar eerder café De Vrolijkheid stond. Volgens Feenstra zou er sprake zijn van verkeersoverlast bij de komst van het Foodcourt. Ook gebruikte hij het argument dat zijn concurrenten de rommel niet opruimen.

In januari van dit jaar had Feenstra al gedreigd dat hij naar de rechter zou stappen. Als inspreker bij de gemeenteraad uitte hij veel kritiek op wethouder Ed Anker. Hij zei toen: ‘Als feitelijke onderbouwing op mijn vragen ontbreekt, zal wellicht een rechter ons verder moeten helpen…’ Dat is inmiddels gebeurd. Feenstra zal net als twee bewonersverenigingen naar de Raad van State stappen.

 

 

Back to top button