‘Medewerkers Isala dreigen met staking door slechte zorg in ziekenhuis’

Medewerkers op de afdeling cardiologie van Isala hebben gedreigd met een staking wegens incapabele cardiologen. Drie cardiologen in het ziekenhuis mogen voorlopig bepaalde ingewikkelde ingrepen niet meer zelfstandig uitvoeren. Dat meldt de Volkskrant vandaag (zaterdag).

Het betreft cardiologen die werkzaam zijn op de zogenoemde hartkatheterisatiekamers. Daar worden hartkleppen vervangen en pacemakers geplaatst. Het hartcentrum van Isala is een van de belangrijkste van Nederland.

Het is de zoveelste keer dat er chaos is op de afdeling cardiologie van Isala. Eerder kwam al naar buiten dat de werksfeer al tijden verziekt is en waren er onderzoeken naar de financiële belangen van cardiologen. In juni deed zelfs de Fiod een inval bij vijf (oud)-medewerkers van de afdeling. Zij worden verdacht van het aannemen van steekpenningen van een pacemakerfabrikant, schrijft de Volkskrant.

Reactie Isala
Isala zelf heeft inmiddels gereageerd op het artikel. ‘Net zoals in veel andere hartcentra in Nederland hebben we te maken met onderbezetting bij arts-assistenten en andere betrokken (zorg)medewerkers. In het artikel in De Volkskrant wordt gesproken over het afschalen van patiëntenzorg. Dit geeft in onze ogen onterecht het beeld dat de afdeling Cardiologie geen zorg aan patiënten kan leveren. Dat is niet correct.’

Back to top button